Tema: liv efter borttagning av sköldkörteln

Jag är 27 år gammal. Sedan 2013, problem med sköldkörteln. Diagnosen är diffus giftig struma. Under denna tid var det två gånger tillståndet för euthyreoidism som varade i respektive 2 år. Nu återfall igen. Förra gången rådde läkaren att tänka på kirurgisk behandling. Men på något sätt sykotisk pannkaka, läs glida in i Google, en dålig vana av Googles sår))) I allmänhet, vem bort sköldkörteln? Särskilt intresserad av radiojodnoggrannhet sedan dess den säkraste gruvan. Hur är ditt tillstånd före och efter? Processen för operation, förberedelse, rehabilitering efter operationen? Vad har förändrats i livet, förutom att ta en daglig dos. Kanske finns det några tips? Google är inte särskilt användbart, jag vill säga liverecensioner. Vänligen drunkna inte. Mysig för minus inuti. Ledsen för misstag.

Inga duplikat hittades

Jag följer två procedurer för radiojod med din diagnos. Skriv till [email protected], jag kommer att svara på frågor.

Du bör inte förväxla behandlingen av RTD diffus giftig strumpor och sköldkörtelcancer. Olika mekanismer, doser och uppföljning.

Behandlingen är densamma, drack och vänta, skillnaden i doser och säkerhet för släktingar, med cancer du skriver och efter utsläpp med jod, med DTZ verkar det fastna i sköldkörteln. Med cancer finns det mer aktivitet, men du kan få nästan allt ute på sjukhuset, eftersom det är nödvändigt att förstöra resterna av sköldkörteln, med DTZ kan de rädda, de kan inte rädda, etc., men nästan all aktivitet kommer att ta sköldkörteln, du kommer att lysa mer i sköldkörteln

Om det fortfarande är relevant: sköldkörteln avlägsnades för två år sedan, eftersom det inte var möjligt att ordna min struma i ordning i medicinen.

Jod erbjöds för pengar och lutade starkt att låta mig göra detta förfarande i Finland. Läkaren motiverade detta genom att de där väljer en dos individuellt för varje patient. Som om en liten dos fortsätter körteln att fungera och måste upprepa proceduren. Och om den är stor, är detta en extra belastning på kroppen. Jag förmedlar bara min läkares ord, eftersom jag gick under kniven :)

Operationen genomfördes enligt VHI-policyn, kliniken och avdelningen är utmärkta. Skriv ut en dag efter operationen. Ärret är nästan osynligt.

Känns som - terapin har inte valts ut för mig, enligt min mening. Löshet, dåsighet, irritabilitet. Allt är på plats. Men vikten kröp också till högen. Och hon vill inte krypa ner. När jag kom till tränaren för klasser, var han fördömd glad att jag var på euthyrox (vissa dricker det speciellt för viktminskning) :) han hade aldrig haft så fel.

Läkare utövar nu monoterapi för det mesta, så jag läste om kombinerade läkemedel på egen hand (om jag litar på åsikterna från ananimuserna i VK, så kände många en slående skillnad när de tog kombinationer). Även om jag kom ihåg att läkaren innan operationen stamade om möjligheten till kombinationsterapi, det vill säga, läkaren vet något om detta;).

Så, troligtvis är frågan inte hur du kommer att skära av sköldkörteln, men vilken terapi kommer att väljas efter :)

Jag ber om ursäkt för fotduken :) hälsa!

Även i Ryssland väljer du en dos individuellt, beroende på centrum

Och de visste inte om radiojod då, tydligen. Endast borttagning föreslogs, ja, som föreslog, skrämmas och skrek.

Hur känner du generellt med din diagnos? Jag lämnade vänsterloben vid 21 år gammal, som jag förstod, förgäves. Det återställdes långt efter borttagningen, analyserna var dåliga. Jag har en diagnos, hur mår du.

Det som slår mig mest är önskan från människor att hitta svar på Internet. Någon behöver en operation, någon behöver rätt, någon passar båda. Detta bör endast diskuteras med din sjukvårdsleverantör. Lita inte på denna läkare - leta efter någon som normalt kommer att berätta för dig vilka alternativ du har och vad som kan förväntas av en och annan metod för radikal behandling av DTZ (jag tror inte att din läkare just började säga att det är dags att radikalt lösa problemet).

Utöver det faktum att alla redan har skrivits här kommer den ena att ha biverkningar, även om vad gör du med det, den andra inte, allt är kategoriskt individuellt.

Jag råder dig att inte rusa med avlägsnande och behandling av radioaktivt jod. Alltid i tid.

Gör om möjligt ett test för jod i kroppen. Troligtvis har du en banal jodbrist. I min praxis, mot bakgrund av jodbehandling (inte apotek, men speciellt, bestående av jod och en lösning av dess salter, plus mikronäringsämnen i den valda dosen), ”strömparen” kvar i fem patienter, noderna reducerades i två och behandlingsprocessen avslutades inte.

Inte bara kontraindicerat. Och framför en radiojod tvingas de i allmänhet att sitta på en låg diet. Jag fick brevet, imorgon ska jag skriva det i detalj :) och sedan här skrev de redan vilt.

Det finns behandlingsstandarder och en officiell synvinkel. Ingen vill ta ansvar och flytta bort från dem. Sedan klagomål, domstolar, etc. Min djupa övertygelse är att radikala behandlingsmetoder bör användas i de mest extrema fall. Om det finns en chans, måste vi försöka. För behandling av struma använder jag en 2% eller 5% lösning av jod och kaliumsalter av jod eller deras tabletter.

En annan planeter kan fästas.

Nej, tusensköna är bättre). Jag kommer inte att argumentera, bara för att jag har positiva behandlingsresultat. Om du märkte, skrev jag att struma kan uppstå mot bakgrund av jodbrist, vilket bara leder till hyperplasi (ökning) av sköldkörtelceller.

Och det finns en ännu svalare video - föreläsningar om immunologi. De säger sådana saker där! Och om mördande celler och om celler som producerar hypoklorit (blekmedel på ett enkelt sätt) och väteperoxid, och om celler som äter allt som ligger fel och fungerar. Och tänk på att det är allt inne i dig.

I Moskva var 25 000 rubel för allt värt förfarandet.

Min mamma drunknade sköldkörteln med en radioguide. Bestrålning utfördes i Obninsk. Hon låg ner tre dagar före bestrålningen, gjorde alla tester, på dagen för bestrålningen som hon fördes till ett rum, med tanke på denna jod och tillbaka till avdelningen. De första 3 dagarna efter exponeringen var det helvetet, hon var illamående, kräkade, hennes svaghet rasande, hon kunde varken äta eller dricka, då blev det bättre. Jag tror att hon släpptes på dag 5. Allt gick bra, fonyl sedan 10 dagar, men allt är bra. Sköldkörteln drunknades omedelbart med 92%, det händer sällan. Vanligtvis mycket mindre än%. Hår föll ut överallt, en vecka efter att bestrålningen knappt rörde sig, för det fanns inga krafter alls, den gråa gick i tre månader säkert. Hur lever han nu. Det har gått 3 år, det känns bra, tar piller varje dag, verkar vara eutirox. Var tredje 3-4 månad ändras dosen, ökas, om den inte ökar börjar den känna sig dålig, kroppen börjar omedelbart ge ett kraftfullt fel. Han lever ett vanligt liv, hem, trädgård, arbete. Allt gick tillbaka till det normala, tacka Gud. Om du behöver det, gör det, oroa dig inte. Men om du fortfarande verkligen ser ut så går du. jag önskar dig god hälsa!

Inte ssy, kirurgen känner till hans grejer. Som du har han fem personer per skift. Min mage öppnades två gånger, inte av bekant, utan helt enkelt den första gratis kirurgen.

Min vän har länge tagits bort. Vi måste fråga hur det var med honom.

bättre att ta bort kirurgiskt

Operation i en ålderkatt

Dela din erfarenhet med alla som har upplevt detta..
Det finns en katt, 16,5 år gammal. För några dagar sedan upptäcktes tumörer av misstag i bröstkörtlarna. Idag körde de till kliniken, diskuterade vilka alternativ, konsekvenser etc..
Veterinären sa att tills tumörerna öppnades och blivit inflammerade, skulle allt tas bort. Men det finns en risk, eftersom katten är åldersrelaterad. Detta och hjärtat tål inte lungorna. De sa att allt detta kommer att beaktas under operationen.
Kanske gick någon med sin fluffiga röv genom en liknande? Hur återhämtade magen? Det kan få konsekvenser?
Jag förstår att alla har olika sätt och att en äldre katt kan ha en bra operation, men en ung kommer att misslyckas. Men jag vill bara veta vem som hade en liknande upplevelse och hur de lyckades.

Barnet behöver hjälp!

Vänner, nyheter om vår minikatt!

Vad kan jag säga, vi besökte en av de bästa ögonläkarna och följande problem identifierades med barnets ögon beroende på resultatet av möten:
- mikroftalmos (underutvecklade ögongulor)
- grå starr i båda ögonen
Upprörd, naturligtvis, är mikroftalmos fortfarande halva besväret, men ögonen själva skulle vara friska, och okej, men han har sådan karisma och temperament, va)
Men grå starr är en allvarlig fråga, lindning av linserna kan utvecklas och som ett resultat kan leda till fullständig blindhet. Detta måste fixas kirurgiskt, men det ser ut som att minikatten fortfarande är för liten och du kan förstå ögonen själv..
Det växer och allt utvecklas i ögonen också, så vi väntar, men operationer kan inte undvikas, grå starr är en dålig gammal kvinna. attackerade barnet.

En bra läkare har tilldelat oss en kurs med droppar så att det är möjligt att bromsa processen innan operationen kan göras, men det är fortfarande mycket oklart om effekten blir eller inte..
Men som de säger "Gör vad du måste och vara vad som händer"

Av de nuvarande hälsoproblemen finns det också ett test för odjuret som kallas "leukemi". När allt kommer omkring är barnet redan fyra månader gammalt. Håll kammarna för oss.

Om hur jag gick till kliniken och vad ska jag göra med det nu.

God dag herrar! Jag vill ställa er alla en fråga i hopp om att några av läsarna har erfarenhet eller bara kunskap. Men först vill jag beskriva bakgrunden, så om du läser allt brast, läs åtminstone sista stycket. Inlägg utan betyg, jag är tacksam för ökningen.

Så jag heter Sonya till exempel (nej (bara vilket namn som helst för bekvämlighet)), jag är 28 år och bor någonstans nära Rostov-on-Don. Rostov har två underbara satellitstäder Bataisk och Aksai. Det visade sig att jag var registrerad i Bataisk, jag bor i Aksaysky-distriktet och tills nyligen arbetade jag helt i Rostov. Detta för att beskriva scenen.

I början av juli bad jag kärleksfullt att samla in sina monoknivar och gå ur arbetet. Inte för att det var oväntat, eftersom döende kramper drev arbetsgivarföretaget i ett halvt år, men ändå inte särskilt trevligt. De gav mig en månad att avsluta, och jag bestämde mig för att kombinera det användbara med det användbara, nämligen att träna hälsan tillsammans med min jobbsökning.

Det är värt att klargöra att "lite skit" jag kände för länge sedan. För tre och ett halvt år sedan blev en del ODS-sopor sjuka utan att besöka läkare, varefter det blev obehagligt att andas djupt. Dessutom var hon särskilt beroende av vasokonstriktiva droppar för näsan. Under våren bestämde jag mig för att det på något sätt var svårt att andas och åkte till Rostov för att göra fluorografi. Flyurka sa att allt är normalt för mig, det finns några slags uppdrag, men jag kommer att leva. Jag slappnade av. Ibland mätte jag temperaturen. Hon hoppade från normer till 37. Inget allvarligt. En kollega sa att terapeuten sa till henne att nu 37 är normen, du kan inte bada. I slutet av augusti samma år förde jag otitis media från min semester. Den här gången var jag tvungen att gå till läkaren. Om du har varit på Aksai Central City Hospital, vet du förmodligen att recensionerna om henne, för att uttrycka det mildt, inte är så bra. Därför bestämde jag mig för att promenera till Bataisk, genom registrering. Hon behandlades med antibiotika. ENT föreslog hur man går av med xylometazolin och ser på blodproverna som skickades till en specialist på infektionssjukdomar, är korn mycket lik mononukleos. Specialisten för infektionssjukdomar såg på mig, lyssnade på min berättelse och rapporterade att allt var normalt. Nej, han är ond, om du vill kan du ta ett Epstein-Barr-test i någon privat klinik, så jag kommer till och med att märka på broschyren till en av dem vilken typ av analys som behövs, och eftersom jag har en remiss för HIV, vill du? Jag ville inte. Jag gjorde en flyurka igen, inga vidhäftningar hittades. Välbefinnande återvände till förebyggande, bara näsan inte längre blockerad. Normalt i allmänhet. Två år senare, ont i halsen. I allmänhet verkade det ibland, men inte mycket. Jag kom in i halsen med en ficklampa och upptäckte en avskyvärt styggedom - trafikstockningar i mandlarna. Från det ögonblicket krossade jag regelbundet trafikstockningar på egen hand (ja, det är omöjligt, men när jag besökte läkaren till och med i 15 minuter på morgonen tog det mig en halv dag att komma på jobbet. Dessutom vill till och med statliga anställda inte tvätta gratis). Halsen blev följaktligen inflammerad och värk. Så jag fick uppsägning.

Så tillbaka till juli i år. I mitten av månaden samlade jag min vilja i en knytnäve och registrerade mig hos terapeuten. Något i registret var dock konstigt: tidigare var posten efternamn, men nu var det bara registret för medicinsk undersökning eller profylaktisk tillträde till samma kontor. Efter att ha kommit till kliniken på morgonen bestämde jag mig för att kontrollera med receptionen. Och de skickade mig. De säger att du har registrerat dig fel. Och det finns ingen terapeut på din adress. Och jag bestämde mig för att jag i princip inte känner mig så illa. Vred sig och gick till jobbet.

En vecka senare på morgonen hosta jag. Och hostan är så konstig, torr, som en hund eller något. Jag hostade, men jag kan inte andas in. Jag kom ihåg min mormors attacker av angina och försökte andas lugnt, långsamt genom näsan. Hon fick andan, blev rädd, bestämde sig för säker - jag måste träffa en läkare. Jag kommer att sluta direkt och enligt läkare.

Således, den 29 juli 2019, klockan 8.00, befann jag mig igen i en polyklinik i Bataysk på grundval av Central City Hospital. Redan utan inspelning.

Jag säger: - Jag skulle behöva till terapeuten, med onlineinspelning av skräp, vi har ingen stadsdel.

De säger till mig: - Vi vet, vi vet. Gå, säger de, till det kliniska undersökningsrummet, du kan leva kö.

Okej, kom. Läkaren var en halvtimme försenad, ytterligare en halvtimme framför mig och jag är i receptionen.

Jag säger: -Så, så skickar registret till dig.

De värmer: - Vi har inget att göra med det. Gå, - gr. - till ch. honung. syster.

Jag kom till henne. Ut ur tur.

Jag säger: - registret skickar till läkarundersökningen, de är för dig, men jag vill gå till terapeuten.

Thu! "Hon säger." - Vi vet, vi vet att det inte finns någon terapeut. Gå till huvudet. Terpaevical.

Jag kom till huvudet. Hon har en tur, och jag är tio på intervju. Jag tittade på intervjun, återvände till huvudet. Hon har fortfarande linjen. Jag tillbringade 40 minuter och jag var i receptionen.

Jag säger: - registret skickar till läkarundersökningen, de är till huvudskatten. syster, och hon i sin tur till dig.

herre - Av någon anledning ropade chefen och grep hennes hjärta. - Registrera dig till vem som helst, men åtminstone till Taktova.

Och igen registret.

Jag - säger jag - varans varv passerade. Skriv mig till åtminstone någon, det viktigaste är att det så snart som möjligt.

Den anställda tittade på datorn och skit: - den närmaste den 08/06/2019. Kommer att gå?

Jag skulle vilja närmare - säger jag.

Receptionisten tittade upp och frågade: - Vad sägs om dig?

Herre äntligen! Efter en halv dag frågade åtminstone någon vad jag klagade på. Den enda förlägenhet var att det var registret. Jag tappade till och med kraften i talet en sekund. Visst nu ser de, lyssnar och känner sig rätt i registret...

Jag är dålig, säger jag, inte tillräckligt för att ringa ambulans, men jag vill verkligen träffa en terapeut.

Hmm... - säger - bara den 08/06/2019. det finns. Har du gått till läkarundersökningen? Det kommer åtminstone några anvisningar för analys att ge.

Och igen är jag på läkarundersökningen. Riktningen gavs. Fluorografi, EKG och gynekologisk smet. Jag klagar inte i hjärtat, mitt sexuella liv är, för att uttrycka det mildt, inte för aktivt, bara fluorografi från rätt. Och om du behöver göra en röntgenstråle, innebörden av flashenheten? Jag suckade djupt och skrapade hem. Nästa dag beslutades det att gå till byterapeuten. Han är erfaren, smart och viktigast av allt kommer han definitivt att acceptera. Tja, med analyserna måste du rida.

2019/07/30 Jag blev äntligen känd, undersökt och lyssnat. De sa att min nacke är konstig, oregelbunden form. Det skulle vara nödvändigt att ha en ultraljud av sköldkörteln, hormoner, blod och urin som standard och en USB-stick för fall. Det är bättre att donera blod och urin i handeln, det är snabbare och hormoner doneras ändå (hormoner passerar inte genom OMS). Och ultraljud och en USB-stick kan bara skickas till Aksai. Bra. Samma dag är det meningslöst att åka till Aksai. Plus blod bara på tom mage. Jag är i morgon.

2019/07/31 på morgonen kastade min mamma mig till Rostov (jag visste inte schemat för Aksai-minibussen, och hon går minst en gång varannan timme). Där passerade jag snabbt mina tester och gick till Aksai Central City Hospital (till estesna polyclinic).

Register. Sväng. Och sedan kvinnan i receptionen, jag är säkert på måndag: ”Jag mår dåligt nu! Tja, jag kan inte vänta ytterligare två veckor! ” Hon grät redan tårar. Och jag insåg att jag här heller inte har något att göra. Nej, jag försvarade registret. Hon sa att jag har riktningar för ultraljud och flöde. Registraren blinkade ett öga: - motsatt fluorografi (och slog ett finger mot väggen utan dörrar), och ultraljud efter överenskommelse och inspelning på radiodiagnostikskontoret. Jag suckade och trillade till radiodiagnostiken. På dörren finns en inskription: ”Inspelning på en ultraljud i rummet. 4". På dörren till 4 rum finns ett schema: "Spela in på ultraljud från 13:00." Kl. 9.00 Ja, hon har en affär med partapapt denna budget (gratis) medicin!

I frustrerade känslor skrapade jag från Aksay genom hela Rostov till Bataisk. Kan göras i Rostov i någon form av MC, men Bataisk ligger närmare bostaden. I själva Bataisk finns Zhelezka (grenen av järnvägssjukhuset). Genom obligatorisk sjukförsäkring accepterar de bara sina egna, men mot en avgift allt och ganska snabbt. Hon gjorde en ultraljud (alla regler), en fluha (hon är redo för nästa dag från en timme till två).

2019/08/01 på morgonen är jag igen vid intervjun. Polygrafi Polygrafi passerade, skrev ett test, dödade 2,5 timmar. Efter det måste du ta flödet och gå hem till terapeuten. Jag tar det, men de värmer mig ändå, dåligt flöde, expansion av mediastinum. Cheshi just nu på röntgen, betalar du efter. Jag väntade, gjorde en röntgenbild, medan jag beskrev att jag betalade. Uppkallad. Radiologkvinna åldras mycket mjukt: - bekräftad, expansion. Du kämpade inte, blev du inte sjuk? Varför kom du för att göra ett flöde? Det skulle vara tidigt, tja, ingenting, glöm nu från jobbet, hantera behandling. Du oroar dig inte, det här är inte cancer. (För att vara ärlig, tills detta ögonblick var jag inte orolig.) Och jag släppte en slutsats med hänvisning till CT:

Han säger: "Du borde ha en CT-skanning med obligatorisk sjukförsäkring, gå till allmänläkaren och ge vägledning, han är skyldig." Det är dyrt här. Jag skrynklade, tänkte jag. Inte särskilt dyrt, bara 3 200, men om du kan gratis... Jag gjorde det inte direkt. Du kan göra det i morgon morgon om jag inte uppnår det genom obligatorisk sjukförsäkring. Glory Zhelezka nära Central City Hospital.

2019/08/02 Jag, full av avsikten att slå ut CT på obligatorisk medicinsk försäkring, i Bataysky Central City Hospital vid chefen för den terapeutiska avdelningen. Det finns ingen kö, men hon accepterar inte. Hon har en VK. Google föreslog - en medicinsk kommission. Om faktumet att underteckna papperet. Det tog sin väg, maltrazh maltrazhit. Jag visar slutsatsen på röntgen, jag säger att CT är nödvändigt, ge en riktning. Hon grit: - Jag kan inte, det finns i datorn. Gå till terapeuten. Jag säger - på måndag tillbringade jag dagen och kom inte till honom. Den närmaste inresan till någon är bara den sjätte. Hon grusar: - Ta en noll (jag xs vad det är) post och gå. Jag sa till henne: - och de kommer att acceptera mig idag? Och hon: - Och vilken skillnad gör det för dig, CT-skanningen är likadant, du kommer inte dit varken idag eller imorgon...

Läkt. Lusten att bli behandlad gratis försvann helt. Länge lever järnstycket.

Godkänd CT. Jag betalade. Ta ut disken och slutsatsen:

De säger en neoplasma. Kanske till och med godartad. Mest troligt att fungera. Men först till onkologen. Söt. Samma dag gick jag till en lantlig poliklinik, men jag hittade ingen terapeut. Behöver leta efter en onkolog. På kvällen gick jag till onlineinspelningen. I det regionala onkologicentret är den närmaste inresan den tjugonde augusti. Pichal. Mamma kom från jobbet med en röd näsa och en hes röst. Grit är fortfarande oncoinstut Rostov. Ingen kommer att ge mig vägbeskrivning, men det kan betalas. Hittade en webbplats. Det finns en post för imorgon! (Lördag!). Låt oss gå.

2019/08/03 slog onkologen. Jag tittade på skivan. Grit är troligen en cysta, men inte ett faktum. Lägg i alla fall till. analyser.

Som ett resultat passerade jag den här veckan en kontrast-CT-skanning (som visade att tumören fortfarande är lite större)

CT i huvudet / buken / bäckenet, bronkoskopi (det är en styggedom), biopsi (resultatet blir på måndag / tisdag). Inga metastaser hittades. Det här hänger i mitt bröstben och verkar inte växa. Oavsett om det är godartat, malignt, i vilket fall som helst, måste en operation göras. På bröstet. Det skulle inte vara dåligt om på ett minimalt invasivt sätt, men förmodligen inte fungerar.

Och efter alla mina utslag, själva frågan. Känner någon en bra thoraxkirurg i Rostov-on-Don eller i extrema fall i huvudstäderna? Kanske var det liknande situationer med vänner / släktingar. Bröstkirurgi är komplex. Neoplasmen är stor. Jag är stsu.

PS: Kote arbetar på Rostov Oncology Institute. Kiskis svarar inte. Strykning ger men utan mycket entusiasm. Professionell utbrändhet.

1 och 2 cervikala ryggkotor är fragmenterade

Hallå. Kanske kan någon hjälpa oss. Min far skadades när han var i Sudak vid dykning. Nu är han på intensivvård i Sudak på mekanisk ventilation. Mamma är med honom. Vad neurokirurgen sa till henne:

- fragmenterade 1 och 2 cervikala ryggkotor

- vatten i lungorna kan därför inte andas på egen hand

- svullnad (förstod inte var - i nacken eller i kroppen)

- kroppen känner sig inte alls

Som läkaren sa, hände något (förlåt, jag kom inte ihåg) poängen är att kroppen stöds separat nu.

Snälla hjälp kunniga människor, rådläkare om du vet i Simferopol eller Sevastopol. Hela familjen är i panik, på morgonen flyger min syster dit.

Subkutan fistel i ändtarmen

Killar, om någon kom över, hjälp.
Läkare, proktologer, otur.
Ämnet jag berör är ass
Jag är 21. Jag väger 88, en höjd på 180. Det har aldrig varit sådana problem, jag tränar volleyboll, jag dricker inte, jag röker inte. Den 22 april hittade jag en klump i min 1 cm från anus. Han besökte proktologen, sa han omedelbart - paraproktit. Gå till operation.
I allmänhet gjorde de ett lavemang en gång på kvällen, eftersom jag inte ätit eller drick något från igår kväll. Under generell anestesi gjordes ett snitt (korrekt) och infiltratet läckte ut. Det vill säga, han tände på tiden och det fanns ingen pus ännu. Sydd utåt visar det sig. Jag stannade där i en vecka, jag gick på toaletten normalt första gången utan blod och smärta. Det fanns inga problem. Som jag senare insåg, efter att ha läst, hade jag det subkutant. Jag gick till sjukgymnastik i 3 dagar och blev utnämnd. De sa, de säger, det är osannolikt att du har något och kommer att släppas. Jag lugnade mig psykologiskt, tog hand om mig själv, tvättade mig efter toaletten, satte in ljus med Methyluracil, och någonstans tills den 10 maj applicerade jag Levomekol 4-6 gånger om dagen. När det redan fanns ingenting slutade han att applicera servetter. Maten var normal, mycket fiber, drack ständigt vatten. I allmänhet såg han efter sig själv och bad att inte mer sådant skulle dyka upp.

Efter 1,5 månader hittade jag en mjuk bult precis vid sömmen. Han besökte proktologen, som på något sätt otydligt sa att antingen en fistel kommer att dyka upp inom 2-3 veckor, eller så läker det bara, limning, vidhäftningar i huden.

I allmänhet kom jag en vecka senare till honom med en fistel. Hålet var litet, 1-2 mm. De skar honom den dagen till mig. Proktologen sa att det inre hålet är ett och är nära det som är externt. Det vill säga, sfinksen rördes inte alls. Han låg i 5 dagar, en gång om dagen gjorde de mig en klädsel, sedan under dagen bytte han själv. Han gick också på toaletten utan smärta och blod. Han sa att ingenting annat borde dyka upp. Han bad mig komma till honom en gång i veckan så att han såg ut - han vägrade. Läker om en månad - allt är coolt, om inte - kommer du. Suppositorier med Methyluracil och Levomekol. Ström och tvätt.
Som ett resultat säger extraktet akut subkutan purulent paraproctitis.

Här har jag frågor eftersom läkaren är lakonisk.
1) Hur tvättar du dig själv? Häll i såret med dina händer eller med en ström av vatten från duschen, eller bara ytligt?
2) När du klädde, förutom en liten mängd blod, fanns det något som pus eller vad det är. Tja, proktologen tittade på detta, det är helt normalt, och vad är det här? Och hur man tar hand om ett sår? Såret är litet, från anus till sidan med värdighet 1-1,5 cm.
3) Vad utsåg han, räcker det? Eller ska du på något sätt desinficera antibiotika? (personligen gav de mig inget från pillerna i avdelningen)
4) Det finns i allmänhet åtminstone vissa chanser att jag kommer att återgå till det normala livet?
5) Behandlas det? I de tidiga stadierna kom jag typ av och kroppen var ung. Jag följer rekommendationerna.
6) Hur följer jag (vad kan förändras), vad ska jag besöka läkare direkt? (Bortsett från det nya hålet)

Unrated. Jag vill lugna mig åtminstone på något sätt. Jag vet att det finns en mycket värre sjukdom, men jag vill leva mitt liv värdigt. Jag vill träffas efter sista studieåret med en tjej, få ett jobb, spela volleyboll och inte klippas varannan månad på sjukhuset. Ledsen för misstag, jag kan inte skriva korrekt och vackert.

Hur jag led av kronisk öroninflammation i mer än 10 år och vad kom ut av det

Jag ville berätta om min öm, som åtföljer mig det mesta av mitt medvetna liv, kanske den här historien kommer att hjälpa någon eller uppmuntra mig att besöka en läkare som har ett liknande problem och besöket ständigt försenas.

Lite bakgrund: Jag började bli sjuk av otit redan från min barndom, den första posten i mina barns medicinska kort säger att 1989 (mitt födelseår) den första öm är exakt otitis. Men enligt berättelserna om mödrar i barndomen passerade otit snabbt och utan konsekvenser. Denna predisposition för dem förklarades av en medfödd egenskap i min kropp, nämligen de smala hörselkanalerna som förbinder hörselkanalen, det vill säga öronen och näsan. Även nu, om jag får lite förkylning, om jag har en rinnande näsa, faller mina öron omedelbart, och jag måste "blåsa" mina öron då och då (du drar luft in i munnen och låter det med tryck genom näsan i dina öron, något liknande).

Så när otitis i vänstra örat gick in i ett kroniskt stadium, kommer jag inte ihåg, men jag misstänker att antingen efter min familj och jag vilade på havet, efter att ha dykat i vattnet, föll hon i örat, vinden blåste in och hej otitis. Jag minns då att jag sov hela dagen på stranden, några av er vet förmodligen hur det känns att ha otitis media under hans topp, låt oss säga det: örat gör ont, det ljuder konstant och skjuter, och allt detta åtföljs av mycket obehaglig smärta, som en tandvärk, bara i örat. Om du aldrig har haft otitis media - har du verkligen tur. Det andra antagandet, jag gick till poolen efter skolan, gick in för att simma, och en dag efter träningen, efter att jag torkat öronen från vattnet dåligt och gick utanför, fick jag otitis i vänstra örat. Jag vet inte vilka av antagandena som är sanna och orsakade min öm, men essensen är densamma: ta hand om dina öron från vattnet, och om du inte har räddat och fångat otitis, kontakta omedelbart en läkare, inga självmedicineringar och folkläkemedel!

Jag var lite distraherad, i allmänhet, efter att jag inte helt hade behandlat otitis media, fortsatte jag att leva som vanligt, eftersom otitis media är en mycket lumsk sjukdom. Till en början, när hon blir sjuk, gör ont i örat fruktansvärt, skjuter och så vidare, men sedan, efter en tid, går allt av sig själv, även utan behandling - men detta är bara en illusion. Inflammation och infektion börjar sprida sig i örat, och under en tid visar det sig inte..

Jag levde ett normalt liv medan jag fortfarande gick i skolan. Efter en tid började jag märka att jag ibland inte hör när de ringer till mig, eller de frågar något i en viskning från vänster sida. Som tonåring fäster jag inte så mycket vikt vid detta, jag hade ett livligt liv, det fanns ingen tid för några små saker att höra.

Konstigt nog gick jag igenom alla medicinska kommissioner: i skolan, på militärregistrerings- och inskrivningskontoret vid 16 års ålder, vid 18 på militärregistrerings- och inskrivningskontoret, efter mottagandet av förarens honung. Hjälp på högskolan efter mottagandet av värdigheten. böcker när de distribueras till arbete i en fabrik. Ja, jag fuskade när mina öron kontrollerades: Jag anslöt inte helt högerörat och jag hörde perfekt vad läkaren viskade när jag kontrollerade det vänstra örat. Men när ENT tittade i hans vänstra öra såg han inte vad som hände där.

Efter en tid, vid 18-20 års ålder, började det ömma örat att "läcka" (purulenta sekret flödar ut), till en början lite, nästan omöjligt, sedan mer och mer, det kom till den punkt att jag vaknade på en kudde smärtad med pus. Detta var det första samtalet att det var dags att göra något, jag var redan 22-23 år gammal.

De vände sig till ENT-specialist i en lokal klinik och skickade mig till chefen för ENT-avdelningen på stadssjukhusets avdelning, och han sa till mig något som "älskling, du har mycket kött i örat, du behöver radikal kirurgi" och skickade mig till sjukhus.

Jag beskriver kort min vistelse på ett lokalt sjukhus: i två veckor blev jag knivhakad med ett antibiotikum för hela röven och operationen genomfördes aldrig, jag begränsade mig till droppar och delvis borttagning av granuleringar (samma kött).

En sådan behandling hjälpte mig, men inte så länge, i cirka sex månader eller ett år, mitt öra flödade inte alls och det fanns inget obehag, förutom delvis dövhet. Jag var glad, men glädjen var kortvarig.

Efter examen från institutet blev jag återigen inbjuden till styrelsen för att återbetala en skuld till mitt hemland, så att säga. Jag var 24-25 år gammal då. Efter den medicinska undersökningen såg ENT-läkaren fortfarande mitt ömma öra och sa "bror, du kan inte gå med i armén, vad som händer i ditt öra" och skickade mig till stadssjukhuset för undersökning igen. De gjorde inte operationen där igen, igen genomträngde hela zappan och droppade droppar. Samtidigt drog de en slutsats att jag inte kan tjäna på något sätt, och de sa att gå i fred. Jag frågade sedan läkaren, men vad med operationen, sa han "jag vet inte någonting," gå "till huvudstaden eller regioncentret och operera på dig själv så mycket du vill".

Efter att ha fått GPS och en militär man i mina armar, gjorde jag en bult på min hälsa. Jag sov nu med bomullsull i örat (så att jag inte kunde orka med min kudde) på morgnarna rengörde jag den externa hörselkötten, och då och då droppade jag droppar på rekommendation av en läkare. Samtidigt försökte jag så att vattnet inte kom in i det ömma örat, men jag brydde mig inte så mycket om det och förgäves. Varje ENT-läkare kommer att säga att det kan få mycket allvarliga konsekvenser att få infekterat (allt icke-sterilt) vatten i ett örat med ett otitis media..

Och så bodde jag till våren 2018, då stängde jag IP: n, jag hade fri tid, eftersom jag inte hade börjat arbeta ännu. Jag vet inte vad som fick mig att börja arbeta med mitt ont i örat, men på internet hittade jag webbplatsen för det republikanska vetenskapliga och praktiska centret för Otorhinolaryngology - det största och modernaste medicinska centret i landet (Vitryssland). Och jag bokade en tid med en läkare.

Vid den första möten sa läkaren till mig, "man, är du medveten om att du inte har en trumhinne och en rejäl polyp har vuxit på sin plats?" För att inte säga att jag var i aah, inte för att säga någonting, och de skickade mig att göra CT av de temporala benen.

CT visade frånvaron av hörselskott i vänstra örat (ruttna knulla) och samma polypp, men det temporala benet var i ordning, det inspirerade hopp och lugnade. Dessutom gjorde jag ett audiogram och fick diagnosen kronisk vänstersidig epitympanantral otitis media, blandad hörselnedsättning av grad 3 på vänster med normal hörsel i motsatt öra, sensorinural hörselnedsättning i svag grad till höger. De gav mig en hänvisning till sjukhusinläggningen, som jag väntade på i cirka sex månader, och nu den 9 januari 2019 är jag på sjukhuset, den 10 januari var jag planerad till en saneringsoperation.

Den anmärkningsvärda läkaren, professorn, läkaren i medicinska vetenskaper Petrova Lyudmila Grigoryevna opererade på mig, operationen varade i 3-4 timmar och var inte lätt (enligt lektorprofessorn), de städade allt för mig (i örat), tog bort polyppen och tätade den. Kranialbenet påverkades något (så att säga), de skadade områdena avskärdes, och på grund av detta har jag ett litet hålrum i skallen i området i hörselgången, som lyckligtvis läker säkert och allt verkar vara bra med det.

Jag vaknade på intensivvård, jag var väldigt yr (som de senare förklarade för mig för att de städade den skadade delen av skallen - därmed vibrationen som överfördes till den vestibulära apparaten, eller något liknande), och jag ville verkligen dricka. Men maten gick inte alls, de första dagarna ätde jag ingenting, och när jag försökte kasta något i magen, stod jag upp och sprang för att kissa, ledsen för detaljerna. Nästa dag flyttades jag till avdelningen och i allmänhet började det mest intressanta och smärtsamma precis.

Efter ett par dagar reparerades mitt öra - det är när tamponger som redan har lyckats torka till öronsåren, djupt inuti, dras ut ur örat på ett levande sätt. Knappt kvarhållna för att inte skrika när de drog fram den sista, djupaste tampongen. De gjorde också ett vakuum inuti örat och kände sig som om de plockade rätt i din hjärna. Och så varje dag i 2 veckor. Det är värt att notera att den första veckan är smärtsam och obehaglig, då när örat läker mer eller mindre mindre, börjar du redan betrakta detta som rutin och det finns ingen smärta.

Som ett resultat stannade jag på sjukhuset i exakt 3 veckor. Vid utskrivning gav doktorn mig några avskedord och rekommendationer, hon sa till mig att boka en månad senare och jag åkte hem.

Nu hör jag fortfarande knappt i mitt vänstra öra, jag tar en dusch uteslutande i öronproppar för simning (för att kategoriskt utesluta vatten från att komma in i mitt öra) och går utanför uteslutande med bomullsull i örat, för att inte blåsa, eftersom örat är öppet - det finns ingen trumma membran.

Jag har en chans i framtiden att återställa trumhinnan och benen, förutsatt att allt i örat kommer att läka som förväntat. Kanske kommer jag att höra i båda öronen som andra människor, men för närvarande lever jag i "mono" -ljudläget. I mitten av juni kommer mitt vänstra örons öde att avgöras, audiologen kommer att avgöra om det kommer att vara en mening i operationen för att återställa hörsel eller inte.

Sammanfattningsvis vill jag säga att din hälsa beror mer på dig och först då av läkarna. Själv gjorde jag mig nästan döv i det ena örat, bara inte kontakta läkaren i tid, och du kan fortfarande rädda benen om jag hade kontaktat läkaren 5 år tidigare. Upprepa inte mitt misstag, och detta gäller inte bara öronen utan också allt annat.

P.S. Jag ber om ursäkt för textarket och eventuellt skämt.

Total sköldkörtelektomi (fullständigt avlägsnande av sköldkörteln) - recensioner

Negativa recensioner

Jag tog bort sköldkörteln helt 2017. Jag kan fortfarande inte leva ett normalt liv. Rösten är borta. Efter operationen kunde jag i en månad inte gå på toaletten för det mesta och ersattes sedan av en annan sjukdom. Alla tänder började göra ont. Detta varade i en månad. Lord, jag var redo att ta bort alla mina tänder från denna smärta. Nu finns det några nackdelar. Trycket hoppar, rösten är delvis förlorad, pulsen är över 100. trötthet, ibland finns det ingen styrka att klättra upp för trappan, det blev väldigt nervöst. Och även dessa krampor torterade och. Det minskar allt från tårna till överkroppen och slätar ut som en transformator. Namnet på den korrekta sköldkörteln är skölden för hela organismen. De tog bort det från mig och allt försvann från kroppen, kalcium etc.

fördelar:

nackdelar:

De gjorde verksamhet 2013 i Kashira. Egentligen skriver jag för dem som kommer eller som just har opererats. Kort sagt fallet när hela sköldkörteln tas bort. Själva operationen är inte ett problem för patienten. Den fjärde dagen släpper de. Om inte naturligtvis allt går bra. Jag beskriver fallet när kalcium upphörde att absorberas och sjönk under 1,6. Så du har lärt dig, eller snart kommer du att veta vad är kramper eller gåsbockar. kan minska absolut allt, inte bara benkalvarna, men också ögonlocken. Konstigt men inte alla läkare vet exakt vad de ska göra när kalcium faller, till exempel börjar de injicera dig med kalciumglukonat och det hjälper. Men att injicera i en ven varje dag är orealistiskt, men i röven gör det ont och är inte effektivt. Kort sagt, här letar alla efter sin egen formel, men i princip har alla en, bara doserna skiljer sig åt. I mitt fall är det 6 tabletter per dag efter 13:00 kalcium d3 nykommer (3 doser av 2 tabletter) plus 2 tabletter med 1 mg alfad3 teva (2 doser av en tablett) och på kvällen 20 droppar dihydrotachystyren. I stället för d3nicomed kan du ta annat kalcium, huvuddosen är minst 500. Ta inte sandoz, effekten är densamma och priset är 10 gånger högre. Och samtalet om att han snabbt assimilerade skräp. Kort sagt, höja dosen av kalcium tills stormen upphör. Men se till att dricka alfa och dihydro, annars absorberas inte kalcium. När du hittar dosen och stormen stoppar dig kan du leta efter andra doser, sedan ta bort något, lägga till något. Du kommer att förstå effekten snabbt, eftersom när kalcium tappar, känner du dig själv nära självmord. Jag försökte ta bort alfa (kära), men efter en tid föll kalcium och fick dricka igen. Jag började bara dricka en tablett eller alternativa dagar när 1 när 2. Med dihydro samma historia. Du kan dricka lite mer, du kan dricka lite mindre. Som ett resultat kan jag inte nå normen för kalcium i blodet i 2.2, men även med 2 känner jag mig ganska glad. Äkta kalvspasmer inträffar, på natten blir det som ett träd, det gör ont för ett gråt. men det är bättre när det minskar, men det lever. Och ändå måste du dricka kalcium minst 4 timmar efter lteroxin.

Neutrala recensioner

”Jag har tagit bort sköldkörteln helt 01. 11. 2014 år. Operationen var lysande. Inga komplikationer observerades. Rösten förlorades inte. Det finns ingen hosta. Svagheten är borta. Tryck, puls är normalt. Sömn är också normal utan speciella piller. Jag tar bara hormonella piller. Arret märktes knappt. Upprymd humör. Återställningsprocessen gick på punkter: bli bättre, bli bättre, bli bättre ".

Flickor, god eftermiddag! Berätta för mig en bra endokrinolog? För 4 månader sedan hade jag operation, men mitt tillstånd förvärras bara varje dag, mitt hår och ögonbrynen faller ut, som efter kemoterapi. Hormonerna är alla normala, testerna är super, men hälsotillståndet är bara fruktansvärt, depression, apati, självtvivel, svaghet, dåsighet, i allmänhet, något slags skräck jag inte kan leva så längre!

Av mina vänner som raderade, alla regler. Hormonersättningsterapi är det enda besväret. Tja, rösten under en tid efter operationen är mer knarrig

Jag vill skriva min recension, för de som måste genomgå en operation för fullständigt avlägsnande av sköldkörteln, jag är 29 år, diagnostiserad med DTZ av 2: a graden, jag behandlades med Tyrosol i nästan två år, jag hade ett återfall. Efter återfall, när hormonerna med Tyrosol återvände till det normala, ordinerade endokrinologen allt nödvändigt testerna, och jag gick till operationen, gick till sängs, nästa dag operationen var planerad, varade i cirka 2 timmar, det var svårt att återhämta sig från anestesi, det var smärtsamt att svälja den första dagen, känslan av att min hals var bunden med ett rep, den tredje dagen blev det lite lättare, men det kändes som ungefär tre veckor vid svälja, de släppte mig den 4: e dagen efter operationen, den 10: e dagen tog de bort suturerna, jag har kosmetika, ungefär en månad hade jag svullnad i halsen och blåmärken, idag är exakt en månad gammal, blåmärken är borta, sömmen är mycket kliande, mitt tillstånd är normalt, jag dricker l-tyroxin 50, snart kontrollleverans av hormoner kanske läkaren kommer att justera dosen. När jag gick till operationen kunde jag inte hitta recensioner, jag ville veta mer, det var väldigt skrämmande, kanske min recension hjälper någon. Jag bifogar ett foto en månad efter operationen.

Positiva recensioner

Under lång tid vågade jag inte göra en operation, eftersom jag tvivlade på den, jag läste negativa recensioner. Endokrinologen övertalade. Hur länge operationen varade, kommer jag inte ihåg, jag sov bara. Jag kände inte så mycket smärta. Hosta störde inte. Jag varnades om att min röst skulle vara hes, men jag var bara rädd att tala. Sedan vände jag mig till det. Nu vänjer jag mig på att leva med nya sensationer, för det finns inget sköldkörtelkön. Sömnen är normal. Det kontrollerades av den behandlande endokrinologen. Han diagnostiserade att du kommer att leva. Och jag hoppas på länge. Nu finns det inga problem att gå ner i vikt, tänk bara inte på det. Allt försvinner och sjukdomen också

Hej allihopa. Förra torsdagen helt borttagen På måndag var redan hemma, 3 dagar var som dressingar. Idag tog bort ögonbindeln. Tack till kirurger från Siberian State Medical University (Tomsk). Tack så mycket till Ryska federationens hedrade doktor, professor Popov O.S. Jag mår bra själv. Från igår börjar jag ta eutirox i början av 50 mcg med en efterföljande ökning till 100. Bli inte sjuk!

raderade. Allt perfekt! Året är redan på hormoner, sömmen är nästan osynlig, om än en stor. Jag kommer att skriva mer i detalj om detta. Länka sedan kastar jag dig.

gjorde i City Clinical Hospital №70 i Novogireevo-kirurgen Meldzikhov Taimuraz Borisovich.

Gud ger honom hälsa.

Jag hade också en nod i tio år, även om tester för hormoner var normala, tog bort en lob, den postoperativa perioden gick snabbt och nästan smärtfritt (efter KS, det är mycket värre)), jag dricker hormoner varje morgon, jag är inte full, jag röker inte, jag följer inte en diet )

Min syster och jag avlägsnas genom delning. Allt är ok, vi klarar oss även utan hormoner. En gång om året blod för sköldkörtelhormoner.

Jag födde två. Röst, vikt efter operationen - allt är ok. Efter operationen kände jag mig också bra. Jag har tagit bort isthmus. Xs, jag åt allt, det fanns ingen heshet, jag vet inte varför rör och buljonger..

Om något frågar.

fördelar:

Ett professionellt team du kan lita på!

nackdelar:

Jag vill säga ett stort tack till alla som arbetar inom strålkirurgi, som varje dag hjälper människor att hantera olyckan som kan hända för alla. Jag är särskilt tacksam för min behandlande läkare Polkin V.V., en läkare från Gud, en professionell och bara en bra person! Hälsa, lycka till er alla! Du återför människor till livet, gör mirakler på jorden. jag kommer aldrig glömma dig!

fördelar:

läkare

nackdelar:

Hej) Jag kom oväntat, på råd från en bra person, till avdelningen för stängda radionukleider (jag kommer inte ihåg namnet). och se och se med öppna armar. tack till läkaren Polkin Vyacheslav Viktorovich, allt är bra efter operationen. (Jag förstod inte ens att operationen var klar. De väcker mig. Men jag behöver bara titta på drömmen). Personalens inställning är utmärkt, jag är mycket nöjd)))

fördelar:

nackdelar:

För ungefär 5 år sedan upptäckte läkare i mig en sköldkörteltumör som växte och växte med åren och växte till en storlek på cirka 3 cm att det helt enkelt gjorde mig svår att andas, vecka efter vecka kände jag mig värre och värre tills jag skickades till operation, skickade mig till Kharkov, eftersom jag kommer från Ukraina, men naturligtvis biter priserna, men det var värt det. Efter operationen verkade jag börja leva på nytt, läka såret snabbt och nästan smärtfritt, så jag är glad)

fördelar:

Kvalitetsservice, professionell strategi.

nackdelar:

Den 8 december 2016 fick jag veta om den fruktansvärda diagnosen papillär sköldkörtelcancer. 17 januari 2017 var en operation i staden Tula, varefter jod planerades till 20 mars i staden Obninsk. Före undersökningen fann ultraljudet att noderna inte avlägsnades fullständigt, och jag har fortfarande en annan operation. Jag bestämde mig för att bli opererad i Obninsk stad. Operationen planerades till 21 april av Dr. Polkin V.V. Jag vill uttrycka min tacksamhet för den känsliga inställningen till patienterna, eftersom operationens framsteg, fördelar och nackdelar förklarades i detalj. Läkaren svarade på alla mina frågor och gav en positiv inställning. Tack för att uppmärksamma patienterna. Gud välsigne dig och din familj!

fördelar:

Mycket vänlig attityd från personalen vid avdelningen för radiokirurgisk behandling av det medicinska radiologiska centret. A.F. Tsyba.

nackdelar:

I mars i år avlägsnades sköldkörteln till avdelningen för medicinsk radiologisk center för radiokirurgisk behandling. A.F. Tsyba. (Avdelningschef V.S. Medvedev, kirurg V.V. Polkin). Tidigare konsulterade vid flera specialiserade medicinska institutioner i Moskva, men mötte inte sådana lyhörda och kompetenta läkare.
Efter operationen får jag regelbundet (via Internet) detaljerade detaljerade rekommendationer för rehabilitering.
Tatyana Alekseevna

Hälsningar! Jag vill dela min historia och mina erfarenheter av att ta bort sköldkörteln fullständigt (medicinsk term - extrafasciell sköldkörtelektomi).

Det hela började med det faktum att när jag planerade graviditet (jag är 33 år och jag bestämde mig för att spela det säkert) bestämde jag mig för att gå runt alla läkare, inklusive endokrinologen. Vid undersökning, efter palpation (palpation) i sköldkörteln, hittade läkaren en försegling och skickade mig för en ultraljudssökning. En ultraljud hittade en nod som helt klart inte var liten, för jag fick omedelbart ordinerat en punktering (punkteringsbiopsi). Jag måste säga med en gång att jag hade tur med läkarna, jag kände inte bara något, utan det fanns inga blåmärken senare. Veckans förväntningar och här är det det omhuldade resultatet. papillär sköldkörtelcancer. Jag berättar inte vad jag upplevde under de månaderna, jag går direkt till operationen.

Beslutade att genomföra operationen vid ESC (Endocrinological Scientific Center) på gatan. Dmitry Ulyanov i Moskva. Jag bokade en tid med kirurgen. Vad du behöver ta med dig för en tid: Ultraljudresultat, punkteringsresultat, TSH- och T4-hormontest. Och det bästa är att göra en ultraljud och punktera igen på den plats där du ska göra operationen direkt. Läkaren tittade på allt, fastställde ett datum för operationen och gav en lista över vad som måste göras innan operationen. Se till att besöka en kardiolog, ta en massa tester och mer. På måndag inlämnades jag på sjukhuset och nästa dag var operationen redan planerad. I vackra antitrombotiska strumpor gick jag till operationssalen.

Dagen innan talade inte bara operationskirurgen med mig utan också anestesiologen (allt talades till minsta detalj). Jag säger direkt att jag tål anestesi perfekt, inte illamående, inte yrsel. Dag på intensivvård flög halvt sovande. Ständigt bredvid dig medicinsk personal, övervaka tillståndet. Ytterligare två dagar jag låg på sjukhuset såg de mig. Efter borttagning av sköldkörteln kan det förekomma kramper på grund av brist på kalcium i kroppen. Jag hade det inte, men jag såg hur det händer, det gör ont. Det klippta organet skickades för undersökning och jag släpptes hem. I en vecka gick jag med ett bandage runt halsen, tog hand om sömmen, den drog på tillräckligt snabbt, det enda obehagliga ögonblicket är ett blåmärke och inte en stor svullnad,

men en månad senare gick det. Jag upplever inte komplexet, allt är väldigt snyggt gjort.

Som ett resultat, efter studien visade det sig att jag inte hade cancer, det var bara en ondartad tumör, men senare kunde den utvecklas till cancer. Jag ångrar inte operationen, för mig är förebyggande bättre än ett fel. Och det stör mig inte att jag resten av mitt liv kommer att vara på ett artificiellt hormon (förresten, jag tar Eutiroks), jag vände mig snabbt att ta det varje dag.

Till slut vill jag säga följande. Vi glömmer ofta att vi måste noggrant övervaka vår hälsa, ja, vi har inte infört denna vana i oss sedan barndomen))) Jag rekommenderar att du inte skjuter upp och just nu genomgår en undersökning av sköldkörteln. I allmänhet rekommenderar läkare, en gång om året eller sex månader, kvinnor (särskilt över 30 och föder) att genomgå ett "hat-trick" av läkare - gynekolog, endokrinolog, mammolog.

Vi är alla olika och alla individuellt. Men det händer också som i mitt fall!

Skriv kommentarer, ange, jag ska försöka svara alla)))

God eftermiddag allihop!

Om du snubblat över denna recension - sannolikt kommer du att ha en sådan operation eller så var du här bara av nyfikenhet.

Jag tänkte länge på om jag vill skriva detta, men före operationen hittade jag inte så mycket gratis information, bara i ett stängt forum hittade jag många människor som överlevde detta, inklusive från mitt land, som hjälpte till att hantera rädsla och försäkrade mig - att allt kommer att gå bra.

Så den här historien började för ett och ett halvt år sedan, när jag, efter att ha upplevt allvarlig stress, hade en temperatur på 37-37,3 under lång tid. Nu inser jag att det här var den första klockan. Jag genomgick en fullständig undersökning - från terapeuten till ultraljud i njurarna och binjurarna. Det enda som inte helt var i ordning var en nod i sköldkörteln på 3 mm. Hormontest var bra. Nu vet jag att en erfaren och kvalificerad specialist inom ultraljuddiagnostik kan se att noden är "dålig" även om den fortfarande är så liten. Men den specialist som jag kom till för första gången var uppenbarligen inte så.

Vinteren 2016-2017 stötte jag på ett problem på kvinnlig sida - menstruationscykeln avstannade och gick till gynekolog, varefter hon hänvisade till en endokrinolog i en specialiserad dispensary (som jag förstår nu, av en fluke, för hon kunde som tidigare bara förskriva preventivpillerar ).

Redan direkt i den endokrinologiska dispensären, efter att jag fått en tid hos endokrinologen, gick jag därför till ultraljudet för en gynekolog-endokrinolog. Samma dag, på grund av ett lyckligt (?) Utbrott av omständigheter och vänligheten hos en ultraljudsläkare, fick jag en fin nålstickning och ett par dagar senare kom resultatet - papillär sköldkörtelcancer.

Vad min mamma och jag upplevde under dessa månader - det är bättre att inte känna någon.

Operationen planerades lite senare än en månad senare i Minsk City Oncology Center - i avdelningen för huvud- och nacktumörer..

Efter att ha läst en avsevärd mängd recensioner på Internet om en av kirurgerna på den här avdelningen, fanns det ingen tvekan om att jag skulle vilja gå i operation med honom, bara på det här sättet skulle min kramade älskling vara lugn. Jag anser det inte vara etiskt att avslöja kirurgens namn i allmänhetens händelse, om någon, Gud förbjudit, har stött på detta problem i en personlig konversation, kan jag berätta mer om honom.

Före operationen var det nödvändigt att klara ett betydande antal tester och genomgå en undersökning av en gynekolog. Som förmodligen före någon operation.

Innan operationen fick jag upprepad punktering från lymfkörteln för att indikera volymen av kirurgisk ingripande. Tack, Herre, att resultaten var godartade och vi lyckades med ett snitt.

Dagen före operationen, redan på avdelningen, genomfördes en undersökning av ENT, röntgen av bröstet, blodprov för att bestämma blodgruppen och Rh-faktor, samt en konversation med anestesilegen.

På kvällen kan du inte äta någonting, men redan på dagen för operationen och dricka.

Innan operationen görs förmedicinering och efter 10 minuter hämtar sjuksköterskan operationssalen.

Redan i den kirurgiska enheten (jag vet inte vad som heter) kom kirurgen till mig, drog en linje längs vilken de skulle klippa och lovade att allt skulle gå bra.

Sedan anestesi och - jag är på avdelningen.

Men det var inte där! Min dränering var igensatt och det var nödvändigt att ändra det, så jag, även om jag ännu inte har lämnat den tidigare anestesin, tog mig åter till operationssalen för att byta dränering.

Hur skrämmande och dålig jag var! Och när någon i ögonbindel bad mig att inte gråta och komma ihåg något bra som jag hade i mitt liv, kunde jag inte komma ihåg någonting, för hur fruktansvärt jag var i det ögonblicket blockerade alla tidigare glädje i livet. Och även min operationskirurg försvann någonstans, och det var dubbelt skrämmande.

Andra gången jag flyttade från anestesi var jag inte så bra, det var väldigt svårt att titta på ljuset. Hur som helst, jag öppnade ögonen med stora svårigheter.

Den första natten var den svåraste - eftersom det var omöjligt att stå upp, och sjuksköterskan på vakt hjälpte inte ens att rulla på hennes sida så att ryggen var lite lättare. I allmänhet väntade jag knappt på morgonen för att äntligen stå upp och gå på toaletten. Och sedan gick allt enklare. De två första dagarna gick jag med dränering, och hur det togs bort var redan mycket bättre..

Lite mer än en månad efter operationen drack jag inte ett hormon för att genomgå radiojodterapi.

Efter operationen verkade denna terapi mig vila i ett sanatorium!

Nu är jag på undertryckande tålamod, varje morgon på tom mage varje dag på tom mage, jag dricker Eutiroks en halvtimme innan jag äter och jag mår bra.

En gång inför en onkologi - nu är jag väldigt rädd för något annat och uppfattar helt annorlunda allt som händer. Att inse att olyckan kan hända när som helst. Med vem som helst.

Men ur detta värdesätter jag ännu mer och älskar livet. Favoritfolk i närheten.

Bakgrund. Det är svårt att säga när exakt problemen med sköldkörteln började, men jag fick reda på dem i december 2015, eller snarare 31 december 2015. En ENT skickade mig till endokrinologen, som jag initialt kontaktade på grund av kvävning. Bekämpning... en fruktansvärd sak som du verkligen inte önskar någon. Jag sov inte i flera dagar, för så fort jag tog en liggande position, upplevdes en känsla av en klump omedelbart i halsen. Denna känsla följde naturligtvis inte ständigt med mig, men det var inte en sällsynt "gäst". Jag hänförde detta till en allergisk reaktion, till en obehandlad förkylning... Men hösten 2015 beslutade jag äntligen att besöka en läkare. Jag visste ärligt talat inte vem jag skulle gå till. Eftersom problemet var i halsen, valde valet på ENT. Slutsats av ENT: antingen problem med sköldkörteln eller psykosomatika. Så jag besökte en endokrinolog, som efter att ha pratat med mig sa att jag definitivt inte hade några problem med sköldkörteln, men hon skulle palpera. Det var strax efter palpation som hon "kände" för "något misstänkt" och gav en riktning till ultraljudet, som ägde rum efter nyårsferien. I januari 2016 visste jag redan med säkerhet att jag hade en knut i den vänstra loben av sköldkörteln och inte en liten (3 cm). Ett blodprov för hormonerna TSH, T4cv avslöjade tyrotoxikos. Ytterligare punktering, som visade den goda utbildningen. Sedan drack jag tyrosol, donerade blod och drack tyrosol igen. Då var jag en "dålig" patient och drack inte tyrosol. Sedan kom jag tillbaka från resan och bestämde mig för att byta läkare. Jag studerade recensionerna för lokala läkare under lång tid och slutligen hittade jag "min". Jag kommer inte att dölja att ett av orsakerna till att byta läkare var att den förra insisterade på operation, men jag ville verkligen inte detta. Så min nya läkare började också med konservativ behandling, men från vårt första möte sa hon att jag behöver operation, och ju tidigare jag bestämmer, desto lättare blir det.

Huvudsak. Jag tänkte länge, läste mycket och bestämde mig. Jag gick på en konsultation med en kirurg som, efter att ha lyssnat på hela min historia och tittat på alla mina undersökningar / studier / analyser, sa att operationen verkligen var nödvändig. Han blev också verkligen förvånad, eftersom min analys och mitt utseende inte matchade alls. "Du måste vara så överhört, med en lysande look... Och du är så lugn." Han sade vilka tester som är nödvändiga för sjukhusinläggning, fastställa ett datum. Han klargjorde att vi kommer att ta bort hela sköldkörteln, för detta var jag inte redo, för min läkare pratade bara om den andel som noden var i. Kirurgen förklarade i detalj varför samtidigt:

- det finns en stor sannolikhet för degeneration av min godartade nod till en ondartad,

- komplexiteten i att kontrollera beteendet hos denna nod, "lever sitt eget liv",

- komplexiteten i behandlingen av tyrotoxikos, en hög% återfall,

- när jag bara tar bort en bråkdel, med min tyrotoxikos finns det stor sannolikhet för behovet av att upprepa operationen för att ta bort den återstående delen...

”Generellt sett är du så ung, hela livet är framåt. föder barn och lever i allmänhet ljust, vackert, rikt. Vi tar bort allt, du kommer att dricka ett piller på morgonen, inga obehag. Det låter bara skrämmande livslångt hormonersättning. ”.

Efter denna konversation, igen tänka, läsa artiklar och recensioner. Var rädd Inte det ordet. Jag var rädd för operationen och vad som kommer att hända därefter.

Dag X. Jag kom till sjukhuset och fick jobb. En lång och samtidigt spännande väntan på att din kirurg ska undersökas. Han talade i detalj om de möjliga konsekvenserna. De viktigaste är skador på den återkommande nerven och kalciumbristen, men allt kan fixeras (enligt kirurgen).

Drift. De förde honom till operationssalen, under lång tid fanns det ingen kirurg, en anestesiolog, han skämtade ständigt, vilket irriterade honom lite, och sjuksköterskorna försökte också distrahera. Mörker. Återupplivning, de försöker väcka mig, jag ville inte vakna J kräkningar... mycket kräkningar, avdelningar, kräkningar. Morgonen nästa dag. Det finns grumlighet i mitt huvud, men ingenting gör ont. Rösten verkade vara där, men hes och försökte inte tala. Omkörningen insisterade läkaren på att säga att allt gick mycket bra. Han frågade ständigt om det fanns en känsla av krushoppar i ansiktet eller händerna, men det var inget liknande. En vecka totalt på sjukhuset, ett par förband, på utskrivningsdagen togs bort sömmarna. ”Klistermärken” placerades i stället för sömmen, som själva skalade av efter två veckor.

Ytterligare observation av kirurgen på bostadsorten och observation av endokrinologen, som föreskrev mottagandet av Eutirox 100 mcg en gång om dagen. Ett par månader efter testet ändrades doseringen till 112 mcg. Nästa möte i juli, även efter bloddonation för TSH och T4sv.

För närvarande, tre månader efter operationen, känner jag inte några obehag. Jag kan inte säga att mitt hälsotillstånd har förändrats dramatiskt, trötthet har kvarstått på kvällen, ibland finns en något slötsam stämning. Men jag ångrar definitivt inte det. Det är svårt att rekommendera en sådan allvarlig operation. Om din läkare insisterar ska du göra 100%, men naturligtvis måste du hitta en bra erfaren kirurg.

Prisfråga. Min sju dagars vistelse på sjukhuset, på avdelningen för ökad komfort + operation + bedövning + förband +... cirka 100 st.